Zelná polévka

Novinka

Pečlivě vybraná kořenící směs na přípravu paprikové zelné polévky. 
Hmotnost balení je 200g.

Suroviny na přípravu 100 kg: 
6,50 kg  kořenící směs Zelná polévka TRUMF
6,00 kg   uzená slanina 
9,40 kg   klobása 9,4 kg
9,40 kg   brambory loupané kostky
27,00 kg vývar studený
1,50kg     sůl kuchyňská
2,40 kg   smetana sladká 12% tuku
39,00 kg zelí bílé kysané

Postup přípravy:
Kysané zelí vyjmeme z obalu do vhodné nádoby a zalijeme stejným množstvím vody. Necháme stát cca 5 minut, pak slijeme přes síto a necháme okapat. Pokud vyžadujeme výraznější (kyselejší ) chuť výrobku, tento krok můžeme zkrátit nebo zcela vynechat. Odkapané zelí pokrájíme dle potřeby.  Brambory pokrájené na potřebnou velikost uvaříme do požadované konzistence. Brambory by se neměly rozpadat, ale měly by mít požadovanou konzistenci. Během tepelného opracování v polévce se v kyselém prostředí již konzistence zásadně nezmění. Nakrájenou uzenou slaninu vysmažíme na pánvi. Na vzniklém tuku opražíme nakrájenou klobásu. Do kutru dáme odměřené množství vody (lze použít kvalitní vývar z brambor - studený). Postupně přidáváme koření a vypracujeme hladký základ, do kterého ještě zapracujeme smetanu. Do připraveného základu postupně vmícháme osmaženou klobásu (za tepla), sůl, propláchnuté zelí, nakonec předvařené brambory. Vše dobře zamícháme. Plníme do připravených obalů a tepelně opracováváme pasterací nebo sterilací. Vaříme v páře nebo ve vodní lázni 120 minut při teplotě 80°C. Skladujeme za podmínek odpovídajících tepelnému zákroku. Po sterilaci při běžných pokojových teplotách. Po pasteraci při chladírenských teplotách do 5°C. Výrobek lze zamrazit.



53,00 Kč
Please select variants first